Παραλίες κοντά στον Όρμο Παναγιάς

Λίγα μέτρα από το Acrothea Apartments (30μ.), δίπλα στο γραφικό λιμανάκι βρίσκεται η μικρή παραλία του Όρμου Παναγιάς.

Ο Όρμος Παναγιάς είναι εξαιρετική ως αφετηρία για μια περιήγηση στη Σιθωνία, γιατί οι παραλίες στην ανατολική και δυτική ακτή είναι εύκολα προσβάσιμες. Δίπλα στον Όρμο βρίσκεται μία από τις ομορφότερες παραλίες της Σιθωνίας, η Τρανή Αμμούδα.

Το Λαγονήσι είναι το μαργαριτάρι της Σιθωνίας και πολύ δημοφιλής παραλία με όμορφη τιρκουάζ θάλασσα και  βρίσκεται μόλις 2χλμ. μακριά.

Το Talgo, μια πολύ δημοφιλής παραλία για τη νεολαία, απέχει μόνο ένα χιλιόμετρο από την παραλία Λαγονήσι και 3 χλμ. από τον Όρμο.

Η επόμενη παραλία που είναι σίγουρα μια από τις 5 καλύτερες παραλίες της Σιθωνίας ονομάζεται Καρύδι και βρίσκεται στη Βουρβουρού. Από τον Όρμο βρίσκεται μόλις 10χλμ. Η παραλία είναι ένας παράδεισος για οικογένειες με παιδιά.

Επίσης στη Βουρβουρού, υπάρχει μια παραλία η Φάβα, ιδανική για όσους αγαπούν τις άγριες και όμορφες παραλίες.

Ανάμεσα στη Βουρβουρού και τη Σάρτη υπάρχουν πολλές παραλίες και αν είστε περιπετειώδης και επιθυμείτε να εξερευνήσετε, μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Οι περισσότερες από τις παραλίες είναι πολύ μακριά από τον κεντρικό δρόμο. Αυτές που ξεχωρίζουν είναι: Ζωγράφου, Μπαχία, Ροδιάς, Ονείρου (Μανασσού) και Αρμενιστής.

Η περίφημη παραλία Καβουρότρυπες απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από τον Όρμο, είναι η καλύτερη παραλία στη Σιθωνία, σύμφωνα με πολλούς.

Αν, όμως, από τον Όρμο πάτε δυτικά, μετά από 5 χλμ θα συναντήσετε τη Νικήτη. Είναι ιδανική για νυχτερινές βόλτες, αλλά και για αγορές, καθώς έχει 4 μεγάλα σούπερ μάρκετ γνωστών αλυσίδων.

Αν πάτε πιο δυτικά σε απόσταση 11 χλμ. από τον Όρμο βρίσκεται η παραλία του Αγίου Ιωάννη, η οποία είναι από τις καλύτερες της Σιθωνίας, Κοβιού(6χλμ.), Καλογριά(7χλμ) και οι Σπαθιές(8χλμ). Η Κοβίου και η Καλογριά βρίσκονται στις δέκα πιο όμορφες παραλίες της Σιθωνίας.

Ο Νέος Μαρμαράς απέχει 25χλμ. από τον Όρμο και μπορείτε να το επισκεφθείτε το βράδυ για να νιώσετε την ατμόσφαιρα ενός πολύ ζωντανού και δημοφιλούς θέρετρου της Σιθωνίας.

Εκτός από τη Νικήτη και τη Σάρτη που μπορείτε να επισκεφτείτε το βράδυ, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το παραδοσιακό χωριό του Αγίου Νικολάου που απέχει μόλις 4χλμ. από τον Όρμο Παναγιάς. Φροντίστε να σταματήσετε στον Άγιο Νικόλαο για να απολαύσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στη γραφική πλατεία με τους ντόπιους.

Ο Όρμος Παναγιάς είναι ένα μικρό ψαροχώρι για πολύ ήσυχες διακοπές, αλλά βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία για να επισκεφθείτε όλες σχεδόν τις ομορφότερες παραλίες της Σιθωνίας.